Farkasinszky Tibor: A Miska-kancsó II.

1500 Ft

A legkorábbi színes kerámiadíszítésű Miska-kancsóink Mezőcsátról (BAZ megyéből) az 1828, 1833, és 1844. évekből származnak.

Egyik csodálatos tárgya a szinte páratlanul gazdag ősi hagyományunknak, amely a régebbi időkben még öltöztetett volt, amelynek az újabb korban az öltözetét (is) már színes kerámiából készítik.

A róla szóló könyv I. kötete Ősi istenség- és világjelképünk alcímen (193 oldal) bemutatja, hogy a kancsó formája és díszei egyfelől hogyan jelképezik az ősi, a világmindenség minden részében, így az emberben is jelenlévőnek hitt, férfi-női Egyistenség különféle megnyilvánulásait, csillagképeit (Uroborosz, benne a Tejút s annak mentén a csillagzatok), a magyarok hitregei, isteni ősszüleit; másfelől miként fedik az ősi vallás(unk) tudományos-bölcseleti rendszerét, termékenységi vonulatát és a nemiség tiszteletét is.

A könyv II. kötete Ősi istentiszteleti szertartási edényünk alcímen (191 oldal) áttekinti a régi szertartás 7 fő mozzanatát (pl. italöntéses termékenységvarázslás) énekekkel, mondókákkal, imákkal.

A kötetekhez 11 színes és 22 fekete-fehér, együtt 33 képmelléklet tartozik.

Mindkét kötet tartalma illeszkedik az ősi isten- és világszemléleti bölcselet rendszerébe, s összhangban van a magyar hagyományokkal, s meg is erősíti azokat.

A magyar ősiség iránt érdeklődőknek tisztelettel és szeretettel ajánlja könyvét a szerző, Farkasinszky Tibor, az MTA közgazdaságtudományi kandidátusa, a magyarságtudomány bölcsésze, nyugalmazott főtanácsos, magyar ősvallás- és őstörténet-kutató.

A II. kötet TARTALMA:

– A MISKA-KANCSÓ II. ŐSI ISTENTISZTELETI SZERTARTÁSI EDÉNYÜNK;

– I. Zászló kitűzése (rúdjával a földbe) és/vagy színes szalag(ok) fa ágára kötözése;

– II. Tűzgyújtás, tűzszertartás a Nap, Tűz, Ég és a termékenység tiszteletére;

– III. Víz- és Föld-szertartás;

– IV. Megemlékezés az ősi vallásunkról és istenségünkről;

– V. Megemlékezés az őstörténetünkről;

– VI. Megemlékezés az őseinkről ezer évekre visszamenőleg;

– VII. Ének és tánc (a fa, a tűz, stb. körül), régen bál Baál isten tiszteletére;

Hozzászólások 1

• Dennis Emert2021.03.30. - 22:53

Hi!

I came across with miskolcibolcseszegyesulet.hu and thought you may be interested in our services.

After 19 Years Of Making Diet Products, We’ve Finally Created The Best. Lose Weight Faster with the new 3 in 1 formula. Why are you waiting on the body of your dreams? – Worldwide shipping, 100% Satisfaction Guaranteed! Thousands of satisfied customers.

Order now and obtain an enormous discount and free samples. Don’t waste your time – Make the smart choice right now and discover your new body.

GO TO SHOP https://pharmil.com/order-herbal_extra_slim-online-en.html

• Hozzászólás írása